Gattuso over eigen speler: "Als hij nou van zijn luie reet af zou komen..."

AC Milan kon zaterdagavond lang meekomen met Juventus, maar ging uiteindelijk toch met 3-1 onderuit. Gennaro Gattuso kon dan ook niet tevreden zijn.

De trainer van de Rossoneri vergeleek het duel in Turijn met de recente 3-1 nederlaag in de Europa League tegen Arsenal. "Het voelde een beetje als de nederlaag in Londen. Het resultaat is geen goede afspiegeling van het spel, maar we moeten verdergaan", reageerde Gattuso tegen Mediaset. "Het was een goed optreden, maar ik kan niet tevreden zijn als het resultaat een 3-1 nederlaag is. Niemand zal zich ons optreden herinneren."

Tijdens de wedstrijd werd Gattuso kwaad op Hakan Çalhanoglu toen Juventus op een 2-1 voorsprong kwam. "Toen hij de bal verloor, begon hij te discussiëren. Dat wil ik niet zien. Hij kijkt naar de grond en schreeuwt tegen teamgenoten, maar als hij van zijn luie reet af zou komen en de bal zou proberen te heroveren, dan hadden we het tweede doelpunt niet geïncasseerd."

Een paar minuten voor tijd maakte de Italiaanse koploper ook nog een derde goal, waardoor de eerste competitienederlaag van AC Milan in 2018 een feit was. Na 29 speelronden hebben de Milanezen acht punten achterstand op aartsrivaal Internazionale, dat vierde staat en komende woensdag de volgende tegenstander is in San Siro.