Marseille in absolute slotfase nog naar winst

Olympique Marseille heeft in de Ligue 1 alsnog een (puur theoretische) kans om de landstitel te pakken. Op bezoek bij Dijon moest gewonnen worden om mathematisch nog in de race te blijven, en dat gebeurde met bijzonder veel moeite.

Valère Germain schoot Marseille na 36 minuten nog op voorsprong, maar nadat doelman Steve Mandanda geblesseerd raakte ging het minder goed. Vervanger Yohann Pele werd in de 73e minuut gepasseerd door Kwon Chang-hoon, waardoor Dijon op weg was naar een punt.

Dat ging echter fout: twee minuten voor tijd werkte Lucas Ocampos een corner in het doel, 1-2 Marseille. Ocampos werd vervolgens diep in blessuretijd in het strafschopgebied neergehaald door Cedric Yambere, die direct rood kreeg.

Dimitry Payet mocht de penalty nemen, maar keeper Baptiste Reynet stopte zijn inzet. Toch kwam Payet alsnog tot scoren: Wesley Lautoa haalde hem twee minuten later neer en dit keer schoot de spits vanaf elf meter wél raak, 1-3.