Stembureau dicht wegens dronken jongeren

In Heerhugowaard is het stembureau bij het treinstation om 18.00 uur gesloten wegens overlast door groepen jongeren, die zich op de woensdagmiddag al een stuk in de kraag gezopen hadden. De veiligheid van de medewerkers van het bureau kon daardoor niet meer gewaarborgd worden.

In overleg met de gemeente Heerhugowaard is besloten om het stembureau dan maar helemaal dicht te gooien, zo meldt de gemeente zelf. Een gemeentewoordvoerder vertelt dat de overlast veroorzaakt wordt door vooral jonge bezoekers van de zogenaamde Paasvee-festiviteiten in Schagen. 

"Ze staan met heel veel op het perron en hebben veel drank op. Zo begonnen ze massaal op het stembureau te slaan, waarna de medewerkers aangaven zich niet meer veilig te voelen", aldus de woordvoerder. "Dit hebben we hier nog nooit meegemaakt."

In Heerhugowaard zijn wel nog 26 andere stemlokalen open, dus mensen die hun stem nog niet uitgebracht hebben kunnen dat gewoon doen. Het is nog niet bekend hoeveel van de doorgedraaide jongeren zijn opgepakt.