Fortnite-streamer Ninja verdient half miljoen per maand

De 26-jarige Tyler 'Ninja' Blevins pakt rond de 500.000 dollar per maand met zijn Twitch-streams van de gratis Battle Royale shooter Fortnite. De oud Halo-professional zegt dat zijn verdiensten een combinatie zijn van de grote aantallen Twitch-volgers (3,7 miljoen) YouTube-subscribers (5 miljoen), en miljoenen andere volgers op sociale media.

Het grootste aandeel van Ninja's inkomen is echter afkomstig van Amazon en Twitch Prime- abonnees: het kost 4,99 dollar per maand om je te abonneren op deze kanalen. In een interview met CNBC geeft Ninja aan dat hij de recente explosieve toename van volgers deels toe te schrijven is aan een promotie-actie van Twitch en Fortnite-ontwikkelaar Epic Games waarmee volgers loot verkrijgen door zich op Ninja's kanaal te abonneren.

Een andere reden voor de populariteit van de Amerikaanse gamer is zijn recente gamingsessie met rapper Drake, die ook fervent Fortnite-speler blijkt te zijn. Deze sessie leverde Ninja alleen al op Twitch tienduizend extra subscribers op. Ook moet gezegd worden dat Ninja zijn succes mede te danken heeft aan het feit dat 'ie gewoon absurd goed is in het spel.

Fortnite Battle Royale is in vrij korte tijd uitgegroeid tot een enorm succesvolle multiplayergame. Recent nogd werd aangekondigd dat de game ook verschijnt voor iOS en Android, met cross-platform mogelijkheden.