Fortnite Battle Royale passeert 10 miljoen spelers na twee weken

Fortnite Battle Royale, de gratis PVP-modus van Epic Games' Fortnite, is in de eerste twee weken na release al de tien miljoen spelers gepasseerd. Dat maakte Epic bekend aan de hand van een gedetailleerde infograph.

Het is goed nieuws voor ontwikkelaar People Can Fly en uitgever Epic Games, die het originele Fortnite als betaalde Early Access-titel uitbrachten in juli van dit jaar. Die versie, inclusief de Battle Royale-modus, staat gepland voor volledige free-to-play-release in 2018. Vorige maand brachten ze echter de Battle Royale-modus al uit als standalone gratis titel onder de naam Fortnite Battle Royale. Al binnen 24 uur waren er een miljoen spelers te tellen, en afgelopen maandag alleen al streden 3,7 miljoen spelers tegen elkaar voor de last-man-standing-titel.

Wil je ook meedoen aan de 100-spelers tellende battle royale-knokpartijen? Dan kun je de game gratis oppikken voor PlayStation 4, Xbox One, Windows pc en Mac. Op het forum hebben al enkele fanatieke gamers zich verzameld, dus als je nog wat metgezellen zoekt voor de kleurrijke wanorde van Fortnite Battle Royale kun je hier meelezen.