2 tieners met vuurwapen aangehouden

De politie heeft zaterdag een 14-jarige en een 15-jarige jongen uit Haarlem aangehouden op verdenking van bedreiging met een wapen. De twee jongens stonden rond 22.00 uur bij een tankstation op de Leidsevaart in Haarlem, toen een man hen aansprak met de vraag wat zij hier deden. Een van de jongens pakte hierop een scherp voorwerp en bedreigde de man.

De man liet het hier niet bij zitten en pakte het voorwerp af. De andere jongen haalde hierop een vuurwapen tevoorschijn en begon de man hiermee te bedreigen. De man schrok hier zo van dat hij aan paar passen naar achter deed. De daders vluchtten vervolgens weg. 

Direct na de melding bij de politie, werd er via Burgernet aandacht gevraagd om uit te kijken naar dit tweetal. Door een reactie van een oplettende buurtbewoner kon de politie de eerste verdachte snel inrekenen. De tweede verdachte heeft zichzelf later bij de politie gemeld.

De twee jonge Haarlemmers zijn ingesloten. De politie heeft onderzoek gedaan in de Leidsebuurt en trof hier goederen aan die met deze bedreiging te maken kunnen hebben. Deze goederen worden onderzocht.