Floyd Mayweather serieus over MMA-gevecht

Gaan we bokser Floyd Mayweather dan toch nog eens in de octagon zien? Volgens de ongeslagen pugilist wel. In een interview met TMZ vertelde Mayweather honderduit over zijn intenties om, na zijn boksgevecht met MMA-superster Conor McGregor in 2017, binnenkort als MMA-vechter de octagon te gaan betreden. En de bedoeling is dan nog wel bij de UFC, de eredivisie van het kooivechten, te debuteren.

UFC-kampioen Tyron Woodley meldde vorige week al dat hij de kleine bokser onder handen gaat nemen om hem de fijne kneepjes van het Mixed Martial Arts bij te brengen. Woensdag deed Mayweather daar nog even een schepje bovenop door te zeggen dat Woodley en hij nog niet begonnen zijn met trainen, maar dat dit wel snel zou starten.


UFC-weltergewichtkampioen Tyron Woodley (Foto: Gettyimages)

"We praten. We appen heen en weer. We hebben elkaar een paar keer ontmoet en we gaan binnenkort trainen", aldus Mayweather tegen TMZ. "Ik heb waarschijnlijk een langer trainingskamp nodig dan drie maanden, het mag zes of acht maanden duren. Hoe lang het ook duurt, we willen dat het zorgvuldig en volledig verloopt."

Mayweather wordt door veel kenners als de beste bokser van zijn tijd gezien en hij heeft een indrukwekkende staat van dienst met vijftig professionele boksgevechten en geen één verliespartij. Zijn laatste bokspartij tegen McGregor leverde de Amerikaan ongeveer driehonderd miljoen dollar op en alhoewel hij daarna aankondigde weer met pensioen te gaan, begint het blijkbaar toch weer te kriebelen.

Toch blijft Money Mayweather realistisch en realiseert hij zich dat de verandering van boksen naar MMA niet makkelijk zal zijn, zonder echt ooit pessimistisch over zijn eigen kunnen te zijn. "Het maakt niet uit, ik kan worstelen. Mijn worstelkwaliteiten zijn niet zo slecht. Op een schaal van één tot tien, zou ik zeggen dat ik een zeven ben en dat kunnen we verbeteren totdat ik een negen ben. Mijn vuisten zijn op een schaal van één tot tien natuurlijk honderd. Mijn trappen, die zijn waarschijnlijk een vier. Dus we moeten nog wat dingen aanpassen, dingen een niveautje hoger brengen."


Floyd Mayweather over zijn opmerkelijke plannen (Bron: Youtube)

Mayweather wil het allemaal ook nog even met zijn vader overleggen, zijn trainer en de man die zijn zoon ongeslagen kampioen maakte, maar hij verwacht dat de UFC binnenkort aan de telefoon zal hangen.

"Het gaat allemaal om de juiste getallen. En natuurlijk gaan zij de juiste getallen laten zien en wij gaan er voor zorgen dat het gebeurt. Tyron is ongelooflijk, een ongelooflijke vechter. Conor McGregor is ook zo'n taaie tegenstander. Er lopen een boel stugge stoere vechters rond in het MMA. Ik moet die gasten respecteren", beëindigde Mayweather z'n laatste proefballonnetje.