V-Rally 4 aangekondigd

Bigben Interactive en Kylotonn Racing Games werken samen aan de terugkeer van de off-road simulatie: V-Rally. V-Rally 4 is verkrijgbaar vanaf september 2018 op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

V-Rally verscheen in 1997 voor de eerste PlayStation 1 en had drie gamestanden en een breed aanbod aan beroemde voertuigen en beroemde. Enkele jaren later werd V-Rally 3 voor de PlayStation 2 een succes, dankzij de toegevoegde carrièrestand met ingrijpende teamkeuzes en een nog groter aantal tracks.

Sinds 2003 is niets meer in de franchise verschenen, maar nu maakt deze franchise een comeback met meer dan 50 beroemde voertuigen uit de wereld van rally en extreme motorsport. Spelers kunnen ze allemaal verzamelen, upgraden, aanpassen en er uiteraard mee racen. In de trailer zien we alvast drie iconische wagens: een Porsche 911 Safari, een Ford Mustang en een Ford Fiesta RS RX.

V-Rally 4 wordt ontwikkeld door Kylotonn Racing Games, een Franse studio die is gespecialiseerd in racesimulaties zoals het onlangs uitgekomen WRC 7 en TT Isle of Man. Alain Jarniou, Game Director bij Kylotonn, zei, "Ik voel me echt bevoorrecht, dat ik weer aan de V-Rally-serie mag werken. Het is een buitengewone titel waar ik een heel speciale relatie mee heb. Als programmeur heb ik samen met het oorspronkelijke team achter V-Rally gewerkt aan V-Rally 3 op de PlayStation 2. Ik ben erg trots dan ik 15 jaar later weer aan de franchise mag werken."

Er zijn verschillende soorten tracks:

  • Rally: Reis over de hele wereld, van Afrika tot Sequoia Park en Japan, om de moeilijkste tracks te overwinnen onder zware omstandigheden, waaronder sneeuw, ijs en modder
  • Extreme-Khana: Je moet uiterst nauwkeurig kunnen driften om de track vol afgronden te overleven.
  • V-Rally Cross: Laat je tegenstanders stof happen op tracks die deels uit asfalt en deels uit modder bestaan. Kun jij de 7 experts verslaan?
  • Buggy: Stap op je all-terrain vehicle om over bijzonder ruig terrein te racen.
  • Hillclimb: Race naar de top achter het stuur van krachtige wagens.

Je kunt jezelf ook bewijzen in de Online- en Career-standen van V-Rally 4.