Streppel na dit seizoen weg bij Heerenveen

Jurgen Streppel is aan zijn laatste maanden als trainer van sc Heerenveen bezig. Na dit seizoen gaan beide partijen uit elkaar.

Dat heeft de Friese club dinsdagmiddag bevestigd. "Er is de afgelopen weken uitvoerig gesproken tussen alle partijen. We hebben na onderling overleg samen besloten om het aflopende contract van Jurgen Streppel niet te verlengen", vertelt algemeen directeur Luuc Eisenga op de officiële website van Heerenveen.

"We zijn Jurgen zeer dankbaar voor zijn inzet bij sc Heerenveen. Alle partijen zullen tot het einde van de competitie alles op alles zetten om het seizoen samen goed af te sluiten en de beoogde doelstelling, het bereiken van de play-offs om Europees voetbal, te behalen."

Streppel is sinds de zomer van 2016 coach van Heerenveen. In tegenstelling tot de 48-jarige trainer blijft technisch manager Gerry Hamstra wel aan; hij heeft een nieuw contract gekregen tot medio 2020. Met nog zeven speelronden te gaan staat de club elfde in de Eredivisie en de achterstand op een play-offplaats is vijf punten.