Bayern-dokter haalt uit naar Guardiola: "Hij wist alles beter"

Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, de bekende clubdokter van Bayern München, doet in zijn nieuwe boek een aantal felle uitspraken over Pep Guardiola.

Müller-Wohlfahrt keerde vorig jaar terug in München, nadat hij in 2015 was vertrokken vanwege aanhoudende conflicten met Pep Guardiola. De toenmalige manager van de Rekordmeister wordt besproken in de biografie van Müller-Wohlfahrt, die binnenkort uitkomt. Bild publiceerde alvast enkele passages.

"Pep Guardiola is iemand met een zwak zelfvertrouwen die er alles aan doet om dat voor andere mensen te verbergen", schrijft de clubarts onder meer. "Daardoor lijkt hij in een constante angst te leven. Geen angst voor nederlagen, maar wel voor het verlies van macht en gezag."

Volgens de 75-jarige vakman bemoeide Guardiola zich overal mee. "Hij wist alles beter. Een warming-up van vijf minuten was volgens hem wel voldoende. Maar dat kon gewoon niet goed gaan. Blijkbaar zag hij mij als iemand die hij constant kon bevelen, wanneer hij maar wilde."

Op een dag probeerden beide heren een goed gesprek te voeren over hun onderlinge problemen, maar Müller-Wohlfahrt verloor zijn zelfbeheersing. "Ik schreeuwde naar Guardiola en sloeg zó hard met mijn vuist op tafel, dat de borden en kopjes begonnen te rammelen. De eerste keer in al die jaren dat ik me echt moest laten horen."