Horror-shooter Dead Space gratis op Origin

Dead Space, een van de beste horror-shooters ooit, is momenteel gratis op te pikken via Origin op pc. Origin vereist dat je de cliensoftware download om de game aan je bibliotheek toe te kunnen voegen.

Dead Space dateert alweer uit 2008, toen het uitkwam voor pc, Xbox 360 en PlayStation 3. In de game wordt de speler in de huid gehesen van Isaac Clarke, een ingenieur aan boord van een ruimteschip dat planeten afgaat om deze te strippen voor grondstoffen. Tijdens een van de missies wordt de crew aangevallen door een plaag afgrijselijke schepsels en het is aan Isaac om hiermee af te rekenen. De gameplay typeert zich door het verkennen van allerlei verraderlijke levels om missies te voltooien.

Een opvallend element in de combat is de 'dismemberment' van de wezens die je tegenkomt: het kapotschieten van tentakels, ledermaten en hoofden om vijanden effectiever uit te kunnen schakelen. Dit geldt ook vice versa, zodra je eenmaal te grazen wordt genomen word je op de meest brute wijze uit elkaar getrokken. Bekijk hieronder een demonstratie van deze lugubere taferelen. Na het eerste deel kwamen er nog twee vervolgen op Dead Space, al zijn de meeste gamers van mening dat het eerste deel het beste deel was. Dead Space op Origin downloaden kan hier.