FOK! Wat een weer: vandaag buien, morgen overdag droog

Vanochtend zijn er naast brede opklaringen ook wolkenvelden. Van het zuidwesten uit raakt het overal bewolkt en gaat het af en toe regenen. Aan het einde van de ochtend en in de middag trekt een gebied met buien van west naar oost over het land. Hierbij is er vooral in het oosten een kleine kans op onweer. Daarna breekt in het midden en zuiden de zon geregeld door. In het noorden blijft de bewolking overheersen en valt er vooral vanavond buiige regen. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De wind is zuid tot zuidwest en overwegend matig. In de loop van de ochtend neemt de wind toe naar matig tot vrij krachtig. Vanmiddag draait de wind naar zuidwest tot west en neemt aan zee en op het IJsselmeer toe naar krachtig tot hard, 6 à 7 Bft.

In de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt. In het noorden komen nog enkele buien voor, elders blijft het droog en worden de opklaringen geleidelijk breder. De minima lopen uiteen van 0°C plaatselijk in het zuidoosten tot +4°C aan zee. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit west tot zuidwest, aan de kust en op het IJsselmeer is de wind krachtig en in het noordelijk kustgebied aanvankelijk mogelijk hard. In de loop van de nacht neemt de wind van het zuiden uit af.

Vrijdag overdag begint met zon, maar ook enkele wolkenvelden. In de loop van de middag neemt de bewolking toe en in de avond gaat het van het zuiden uit regenen. De middagtemperaturen variëren van 7°C op de Wadden tot 10°C in het zuiden. De wind is zuidwestelijk en neemt af naar zwak tot matig. In de loop van de dag draait de wind via zuid naar zuidoost. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Botlek vanaf het water (Foto: Interpretatie)
Botlek vanaf het water (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!