Jong Ajax ontsnapt dankzij penalty's in Almere, N.E.C. volgt

Jong Ajax heeft op de valreep drie punten gepakt in de uitwedstrijd tegen Almere City. Twee penalty's brachten de beslissing.

Afgelopen maandag verloor Jong Ajax nog bij Jong FC Utrecht en ook in Almere leken de Amsterdamse beloften punten in te gaan leveren. Het team van Michael Reiziger stichtte voor rust weinig gevaar en na rust probeerden de bezoekers meer op zoek te gaan naar een goal. De openingstreffer viel echter aan de andere kant.

Vanuit een afgeslagen hoekschop schoot Sylvester van der Water raak, waardoor Jong Ajax in de laatste twintig minuten alle zeilen moest bijzetten om nog te winnen. En dat lukte, want dankzij twee rake strafschoppen van Zian Flemming eindigde de wedstrijd in 1-2.

Jong Ajax heeft aan kop van de Jupiler League nog steeds twee punten voorsprong op N.E.C., dat vrijdagavond met 0-2 van RKC Waalwijk won. Telstar versloeg FC Dordrecht met 2-3 en staat nu derde, mede doordat de wedstrijd van Fortuna Sittard tegen MVV Maastricht werd afgelast.