'Familie IsraŽl wacht enkeltje Polen'

De familie Israël uit Epe wacht een enkeltje Polen als het aan staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid ligt. Daar zette het gezin uit Pakistan namelijk voor het eerst voet op Europese bodem, en dus moeten ze dáár een verblijfsvergunning aanvragen. Dit meldt Metronieuws. 

Volgens burgermeester Hans van der Hoeve heeft hij er alles aan gedaan om de familie in Nederland te kunnen laten blijven. Zo heeft hij zijn zorgen gedeeld met de Dienst Terugkeer & Vertrek, maar toch heeft volgens hem Den Haag 'helaas' anders beslist. Van der Hoeve: "Daarbij (heb ik) aangegeven dat dit gezin al meer dan een jaar in Epe verblijft en dat zij in relatief korte tijd goed zijn geïntegreerd in de Eper samenleving."

Het gezin Israël verbleef al meer dan een jaar op een camping in Epe. Nadat zij daar vorige week werden opgepakt werden ze overgebracht naar Kamp Zeist. Daar mag de familie, bestaande uit vader, moeder en twee zoons, wachten op hun 'deportatie' richting Polen. De dochter en een oom die ook tot de familie behoorden, werden reeds in Pakistan vermoord.