Nintendo laat Toy-Con werkplaats zien

Nintendo onthult de Toy-Con-werkplaats en enkele aanvullende functies van de eerste twee Nintendo Labo-pakketten - het Mixpakket en het Robotpakket – die in Europa vanaf 27 april verkrijgbaar zijn.

Nintendo introduceerde onlangs Nintendo Labo voor Nintendo Switch, een lijn van interactieve bouw-en-speel-ervaringen, ontworpen om creatieve geesten te inspireren. Vandaag is bekendgemaakt dat Toy-Con-werkplaats onderdeel is van de software die bij elk Nintendo Labo-pakket wordt geleverd. Dit programma introduceert op een leuke en toegankelijke manier eenvoudige, technologische principes, zodat spelers inputs en outputs kunnen combineren om hun eigen nieuwe manieren van spelen uit te vinden.

Naast Toy-Con-werkplaats bieden de Toy-Con-creaties in elk pakket talloze manieren om plezier te beleven, waarbij spelers verschillende ervaringen bouwen, spelen en ontdekken.

Er zijn meer details bekendgemaakt van het Mix-pakket:

  • Toy-Con-piano: Na het samenstellen van een piano met 13 toetsen, kunnen spelers een kamerconcert geven of hun eigen liedjes opnemen en afspelen. Spelers worden aangemoedigd om te experimenteren met verschillende geluiden en toonhoogtes die tot iets unieks leiden – zoals een liedje die volledig uit kattengeluiden bestaat.
  • Toy-Con-motor: Spelers kunnen hun zelfgemaakte stuur vasthouden en daarmee over verschillende racebanen racen, computergestuurde tegenstanders verslaan of ballonnen verzamelen op bergachtig terrein. Creatievelingen kunnen zelfs hun eigen banen maken.
  • Toy-Con-hengel: Er zijn vele exotische vissen te ontdekken en sommige diepzeevissen zijn bijzonder lastig te vangen. In de aquariumstand kunnen spelers pronken met hun verzameling en zelfs hun eigen vissen maken.
  • Toy-Con-huis: Spelers worden vrienden met het schattige wezen dat in het Toy-Con-huis woont en ontdekken op het Nintendo Switch-scherm diverse manieren om ermee te spelen. Er zijn verschillende ervaringen te ontdekken, waaronder mijnwagenraces, bowlen en touwtje springen.
  • Toy-Con-modelauto: De modelauto zit vol met unieke en verrassende functies. Het Mixpakket bevat genoeg materiaal om twee modelauto’s mee te bouwen. Spelers kunnen sumoworstelen door de wagen van de tegenstander omver te beuken, tegen elkaar racen,of hindernisbanen creëren. In het pakket zitten ook reflecterende stickers waarmee spelers een route kunnen maken waar de wagen zonder chauffeur langs zal rijden, dankzij de infrarood-bewegingscamera van de rechter Joy-Con-controller.

Nintendo laat ook meer weten en zien van het Robot-pakket. Spelers kunnen hun eigen draagbare Toy-Con-robotpak bouwen en daarmee een in-game robot besturen. Met de robot kunnen spelers uitdagingen overwinnen en objecten vernietigen om nieuwe vaardigheden vrij te spelen. Competitieve spelers kunnen een vriend uitdagen voor lokale tweespelergevechten. Een extra Robotpakket is vereist voor de lokale coöpmodus. Het Robotpakket maakt het zelfs mogelijk de robot in de game aan te passen en te verbeteren.