Pochettino: "Eriksen was voortreffelijk, hij was fantastisch"

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino was vol lof over de prestatie van Christian Eriksen tijdens de wedstrijd tegen Juventus.

De Engelsen speelden dinsdagavond de eerste achtstefinalewedstrijd in de Champions League tegen de Italianen met 2-2 gelijk, waarbij Eriksen in de 71ste minuut uit een vrije trap de gelijkmaker voor zijn rekening nam.

"Ik denk dat Christian een geweldige wedstrijd speelde. Hij was voortreffelijk, hij was fantastisch", zei Pochettino na afloop tegen Engelse media. "Christian is, in mijn paar jaar, altijd een belangrijke speler voor ons geweest. Hij stapt altijd naar voren en ik denk dat hij het type speler is die onze filosofie vertegenwoordigt. Hij is een speler die het team verbindt en hij was fantastisch. Het team was goed, maar hij was fantastisch."

Tottenham keek al na tien minuten spelen, door twee treffers van Gonzalo Higuaín, tegen een 2-0 achterstand aan en vocht zich vervolgens knap terug tot 2-2. "Ik denk dat we ervaring hebben, maar niet het soort ervaring van Juventus in deze competitie. Het is waar dat we de wedstrijd niet op een goede manier begonnen, maar we lieten zien dat we volwassen genoeg zijn om te kunnen deelnemen aan de Champions League."

"Het team toonde een geweldig karakter en het goede is dat dit ons vierde seizoen is en dat we altijd in verschillende opzichten verbeteren. Dit aspect was het laatste en het is noodzakelijk om te proberen competitief te zijn en uiteindelijk te strijd voor grote dingen."