FOK! Wat een weer: bewolking en sneeuw!

Vanochtend breidt de bewolking zich langzaam over het land uit. Daar vooruit kan in het oosten de zon nog schijnen. Later in de ochtend trekt een gebied met (lichte) sneeuw het westen binnen. Gedurende de middag en avond trekt de sneeuw langzaam oostwaarts en neemt de activiteit af, waarbij het in het uiterste oosten tot de avond waarschijnlijk droog blijft. In de westelijke helft kan 1-3 cm sneeuw vallen, in het oosten waarschijnlijk minder. Op meerdere plaatsen kan het hierbij glad worden.

In het westen gaat de sneeuw later over in regen. Later in de avond zou het ook mistig kunnen worden. De maximumtemperatuur ligt rond 3°C, in sneeuw ligt de temperatuur slechts iets boven nul. De zuidelijke wind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de avond neemt de wind af.

In de nacht naar zaterdag zijn er naast wolken mogelijk ook enkele opklaringen. Wanneer het opklaart, is de kans groot dat er mist ontstaat. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt, in opklaringen iets eronder, in bewolkte gebieden iets erboven. Lokaal kan verraderlijke gladheid optreden als gevolg van bevriezing. De wind is zwak uit zuidelijke richtingen. Aan de (zuid)westkust wordt de wind in de nacht noordwestelijk en neemt tijdelijk mogelijk in kracht toe.

Zaterdag overdag is er een afwisseling van (lage) bewolking en enkele opklaringen. Eerst komt plaatselijk mist voor. In de loop van de middag komen er in het westen bredere opklaringen. Lokaal kan een enkele lichte regenbui ontstaan. De middagtemperatuur ligt rond 5°C. De wind komt uit richtingen tussen zuid en west en is zwak tot matig. In de avond neemt de wind aan de westkust toe naar (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Fraaie lucht in Alkmaar  (Foto: DJMO )
Fraaie lucht in Alkmaar (Foto: DJMO )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!