AZ via PEC naar laatste vier KNVB Beker

AZ Alkmaar heeft woensdagavond de halve finales bereikt van de KNVB Beker door PEC Zwolle in eigen huis eenvoudig te verslaan.

De gasten kenden een aantal personele problemen in aanloop naar de kwartfinalewedstrijd, zo waren Bram van Polen, Mustafa Saymak en Ryan Thomas afwezig. Bij AZ keerde Wout Weghorst na zijn schorsing weer terug in de basis. 

Nadat de eerste twee kansen van AZ geen doelpunt opleverden, was hij bij de derde wel raak. Een bal werd verkeerd ingeschat door Dirk Marcellis waardoor Wout Weghorst de bal mee kon nemen en met een mooi lobje Diederik Boer verschalkte: 1-0. Vanuit het niets kwam PEC vervolgens op 1-1. Younes Namli raakte de bal op aangeven van Kingsley Ehizibue volledig verkeerd, maar het werd een voorzet op Wouter Marinus die vrij raak kon koppen. Enkele minuten later kwam AZ voor de tweede maal op voorsprong. Uit een hoekschop schoot Guus Til raak. 

Tien minuten na rust kwamen de Blauwvingers met een man minder te staan nadat Boer hands maakte en zodoende met een rode kaart werd weggestuurd. Vijf minuten later kon AZ al profiteren van de nummerieke meerderheid en stond Weghorst aan de basis van de 3-1 van Oussama Idrissi, wiens eerste doelpunt het was voor de Alkmaarders. Weghorst gooide de wedstrijd tien minuten voor tijd definitief in het slot. Na een uitbraak was Alireza Jahanbakhsh niet zelfzuchtig en hij gaf de bal aan de spits die zijn tweede doelpunt van de avond kon maken. 

AZ-speler Oussama Idrissi viert de 3-1 (Pro Shots / Jasper Ruhe)
AZ-speler Oussama Idrissi viert de 3-1 (Pro Shots / Jasper Ruhe)