PSV gaat transfermarkt op: "Proberen ons te versterken"

Door het vertrek van Jürgen Locadia beschikt PSV over financiële middelen om de transfermarkt op te gaan. Phillip Cocu hoopt op versterkingen.

Locadia liet PSV voor ongeveer zestien miljoen euro achter zich voor Brighton & Hove Albion. Hierdoor kan PSV de transfermarkt op, maar het is niet de bedoeling dat het volledige transferbedrag geïnvesteerd gaat worden.

"We hebben Jürgen Locadia onder de huidige omstandigheden verkocht, dus dat is niet logisch", vertelt Cocu volgens het Eindhovens Dagblad tijdens de persconferentie. "We proberen ons nog wel te versterken, maar zijn daarbij ook aan de mogelijkheden op de markt gebonden."

Gastón Pereiro beschikt bij PSV niet meer over een basisplaats en Cocu probeert zijn spelers tevreden te houden. "We zijn continu bezig met onze spelers, die onmogelijk allemaal kunnen spelen en dus ook niet altijd tevreden kunnen zijn. Als je bij PSV speelt moet je nooit nerveus worden als er een inkomende transfer zou kunnen komen. We streven naar een dubbele bezetting op elke positie."

"Als we vinden dat het nodig is, houden we wel eens een een-op een-gesprek met een speler. Presteer je goed, dan is de kans groot dat je veel minuten maakt. Is dat niet zo, dan is het anders. Zo zitten wij erin", aldus Cocu.