Man vergeet waar hij woont en wurgt buurman dood, 'want inbreker'

Een man uit het Amerikaanse Raytown in Missouri heeft zijn buurman om het leven gebracht. Dat had hij aanvankelijk niet door, want Michael Augustine dacht dat het om een inbreker ging. Klein detail: de buurman was gewoon thuis, maar de dronken Augustine had zich vergist in waar hij zelf ook alweer woonde.

Augustine dacht na een avondje drinken thuis te zijn, maar plots bleek er iemand aan de deur te staan. Dat moest dus wel een inbreker zijn, maar het was eigenlijk de 60-jarige buurman Clifton King. Niet veel later belde Augustine de politie om te melden dat hij een inbreker in een wurggreep had, maar op het moment dat de politie bij Augustine's huis arriveerde was er niemand.

Kort daarop vonden ze de twee bij King's huis, waar de ongelukkige buurman na een half uur reanimatie overleed. De buren omschreven de ooit dakloze King, oud-militair, als iemand die sinds hij in de straat woonde altijd vriendelijk was richting zijn medebewoners. "Hij heeft ons land gediend en nu heeft hij zijn leven moeten geven, omdat iemand zo verneukt was dat diegene niet wist waar hij eigenlijk woonde", aldus een buurvrouw.

De agenten geloofden Augustine's verhaal over het niet weten dat het zijn huis niet was overigens wel. Volgens hen was hij overduidelijk dronken: hij sprak warrig en men rook een sterke alcoholgeur. Uiteraard is Augustine wel aangeklaagd voor dood door schuld.