Southampton zet in op Quincy Promes

Quincy Promes vervolgt zijn carrière mogelijk in Engeland. Daar hoopt Southampton de Oranje-international binnen enkele dagen vast te leggen.

Manager Mauricio Pellegrino heeft de interesse van The Saints bevestigd. Een akkoord met Spartak Moskou is er echter nog niet. "We wachten op een antwoord. We hebben nog zes dagen om erachteraan te gaan en we blijven ervoor werken", aldus de coach op Sky Sports. Naar verluidt vragen de Russen minimaal 34 miljoen euro voor Promes.

Volgens Pellegrino is Promes het type speler waar Southampton naar op zoek is. "We hebben hem vaak bekeken. We zullen er tot het laatste moment voor gaan, maar de transfermarkt is niet makkelijk." Liverpool zou de 25-voudig international ook volgen, maar de interesse vanuit Southampton lijkt het meest concreet.

Quincy Promes staat sinds de zomer van 2014 onder contract bij Spartak Moskou, waarmee hij vorig seizoen landskampioen werd. De oud-speler van FC Twente heeft in de Russische hoofdstad nog een contract tot medio 2021.