Coach slaat topshorttrackster en wordt geschorst

Een van de coaches van het Zuid-Koreaanse shorttrackteam is door de schaatsbond van het land (KSU) geschorst. De niet bij naam genoemde coach zou olympisch kampioene Shim Suk-hee een flink pak slaag gegeven hebben na een training, waarna de KSU een onderzoek is begonnen en de coach in elk geval voorlopig uit het team heeft gezet.

Na het incident ging Shim er vandoor, waarna men twee dagen niks meer van haar vernam. Vervolgens zou ze teruggekeerd zijn naar het trainingscentrum, waar ze de training heeft hervat onder oud-bondscoach Park Se-woo, die de boel tijdelijk overgenomen heeft van de weggestuurde trainer.

Shim leidde de Koreaanse dames vier jaar geleden op 17-jarige leeftijd naar het in Zuid-Korea zo vurig gewenste goud op de aflossing. Individueel won ze ook nog zilver en brons, en komende maand is ze in Pyeongchang grote kanshebster om dit keer voor eigen publiek weer het nodige eremetaal te winnen. 

De Zuid-Koreaanse shorttrackploeg kwam in 2004 ook al eens in opspraak. Zes shorttracksters beschuldigden hun coaches er toen van hen mishandeld te hebben. Zo zouden ze systematisch geslagen zijn met ijshockeysticks en ijzeren buizen tijdens trainingen. Twee coaches en meerdere leden van de nationale bond werden vanwege het schandaal op straat gezet.