NFL: Brady en Patriots na prachtige comeback wr naar Super Bowl

American footballer Tom Brady blijft de geschiedenis in de NFL herschrijven. De 40-jarige quarterback leidde zijn New England Patriots zondag voor de achtste keer in zijn carrière naar de Super Bowl, waarmee hij zijn eigen record nog eens aanscherpt.

De Patriots speelden thuis in de AFC Championship Game tegen de Jacksonville Jaguars. Quarterback Blake Bortles van de Jaguars deed het aanvankelijk bijzonder goed en hij leidde de sterk spelende ploeg naar een 20-10 voorsprong, vroeg in het vierde kwart.

Brady en zijn ploeg raakten tight end Rob Gronkowski al in de eerste helft kwijt, nadat de sterspeler een gigantische klap tegen zijn hoofd kreeg. Danny Amendola nam het echter over en ving twee passes van Brady in de endzone: twee touchdowns en de Patriots wonnen met 24-20.

De Philadelphia Eagles nemen het in de Super Bowl op tegen de Patriots. De ploeg was veel te sterk voor de Minnesota Vikings, die er zo niet in slaagden om zich als eerste ploeg ooit te plaatsen voor de eindstrijd in eigen stadion. De Eagles wonnen met 38-7.

Voor de Eagles wordt het in elk geval wat affiche betreft een herhaling van hun laatste optreden in de grote seizoensfinale. In 2005 werd van de Patriots verloren, waarna Brady en zijn ploeg in 2015 en 2017 nog eens wonnen, Brady's vierde en vijfde titel.

Op 4 februari wordt de 52e editie van de Super Bowl gespeeld.