Carrick stopt met voetballen bij Manchester United

Michael Carrick zet na dit seizoen een punt achter zijn carrière. De 36-jarige middenvelder voegt zich dan bij de technische staf.

Dat heeft manager José Mourinho naar buiten gebracht. Carrick speelde dit seizoen pas één wedstrijd, in de League Cup tegen Burton Albion. In de tweede helft voelde de Engelsman zich toen niet helemaal lekker en uit onderzoek bleek dat hij met hartritmestoornissen kampte.

Hoewel Carrick inmiddels weer helemaal fit is, kreeg hij daarna geen speeltijd meer. Mourinho verwacht dat dat binnenkort wel weer gebeurt. "Hij traint nu pas voor de tweede week weer met zijn teamgenoten mee. Michael is een belangrijke speler en het is een goede beslissing voor hem en het team om zich bij de technische staf te voegen."

"We zijn er allemaal blij mee en na dit seizoen verwacht ik hem er dus bij. Tenzij hij nog van gedachten verandert. Maar de club, en ikzelf ook, zou erg blij zijn als hij assistent-coach wordt." Michael Carrick speelde sinds de zomer van 2006 al 460 officiële wedstrijden voor Manchester United.