Reza: "Ja, ik ben een broodvoetballer. Wie niet?"

Reza Ghoochannejhad laat nog in het midden of hij zijn aflopende contract bij sc Heerenveen gaat verlengen.

De dertigjarige aanvaller uit Iran kwam in zijn eerste seizoen in Friesland tot 39 wedstrijden en 22 doelpunten. Dit seizoen heeft hij aanzienlijk meer moeite om het net te vinden. In achttien wedstrijden vond de international pas drie keer het net.

"Toen ik in de zomer van 2016 naar Heerenveen kwam, heb ik heel duidelijk gezegd dat ik hier twee jaar wil spelen én het WK wil halen", vertelt Ghoochannejhad in een interview met Leeuwarder Courant. "Ik ben aan een traject begonnen en dat wil ik heel graag op een goede manier afmaken."

"Ik heb de laatste tijd uit binnen- en buitenland concrete belangstelling gehad, ik had per direct kunnen vertrekken. Clubs weten dat ik het voetballen echt niet ben verleerd, dat ik vorig seizoen niet voor niets twintig doelpunten heb gemaakt en anderen beter laat functioneren. Ik sta bij iedereen op de radar", aldus Reza.

"Ik had ook naar China gekund. Als jij weet hoeveel ik daar had kunnen verdienen, dan verklaar je me voor gek. Ja, ik ben een broodvoetballer. Wie niet? Maar geld is niet allesbepalend. Ik ben vooral een liefhebber die zichzelf per se wilde laten zien bij Heerenveen, de club die me heeft opgeleid, en voor het Nederlandse publiek. Ik had in Koeweit, Qatar, België en Engeland gespeeld, maar nog nooit een lange periode in de Eredivisie."