Van Barneveld 20 jaar na eerste wereldtitel: "Ik ga nog minimaal vijf jaar door"

Nogmaals een bericht over Raymond van Barneveld. Donderdag werd bekend dat de Haagse darter de politiek in gaat voor Groep de Mos. Maar 11 januari 1998 is wellicht ook de belangrijkste dag voor het Nederlandse darten ooit. Het is vandaag precies twintig jaar geleden dat Van Barneveld zijn eerste wereldtitel won. Hij zegevierde op Lakeside door in een legendarische finale Richie Burnett te verslaan. 

Een spannende wedstrijd. Verlening in de beslissende set was nodig. Uiteindelijk gooide hij 76 uit en won als eerste Nederlander de wereldtitel. Vandaag liet Van Barneveld op Twitter zich uit over zijn toekomst: "Vandaag precies 20 jaar geleden viel ik op mijn knieën vanwege de winst van mijn eerste wereldtitel. Het begin van een geweldige reis. Ik wil jullie bedanken voor jullie support en ik hoop dat jullie nog vijf jaar onderdeel willen blijven uitmaken van de Barney Army."

Op de vraag of hij er dan mee stopt antwoordt Van Barneveld: "Nee ik zal nog minstens vijf jaar spelen zodat ik het 25-jarige jubilieum haal, dat wil niet zeggen dat ik daarna meteen stop".  

Kijk de finale terug van 20 jaar geleden. De korte of de lange versie. (Bron: YouTube).