Atalanta verrast Napoli in kwartfinale beker

Napoli moet het winnen van 'de dubbel' dit seizoen uit het hoofd zetten. De koploper van de Serie A is door Atalanta uitgeschakeld in de Coppa Italia.

Napoli begon voor eigen publiek nog wel aardig aan de wedstrijd en José Callejón kreeg de eerste kans. Zijn schot werd door doelman Etrit Berisha naast verwerkt. Even later kwam de Spanjaard net wat lengte tekort om een mooie pass van Marek Hamsik af te ronden. Ook de jonge Adam Ounas (21) liet zich zien; zijn omhaal miste het doel maar net.

Een paar minuten na de pauze nam Atalanta plotseling de leiding. De nummer negen van de Italiaanse competitie kwam op 0-1 via Timothy Castagne, die de bal hoog in het doel knalde na een aanval over de linkerflank. Napoli-coach Maurizio Sarri greep even later in door Hamsik en Callejón te wisselen voor Lorenzo Insigne en Dries Mertens.

Ook met beide invallers kon de thuisploeg echter niet voorkomen dat de gasten uit Bergamo opnieuw scoorden. Alejandro Gomez ging er op de linkerflank vandoor, tegenstander Vlad Chiriches gleed uit en Gomez kon de bal uiteindelijk hard met links achter doelman Luigi Sepe schieten.

Daarmee was het duel nog niet beslist, want Napoli deed via Mertens meteen iets terug. De Belg kopte raak na miscommunicatie in de defensie van Atalanta. Daar bleef het echter bij, waardoor Atalanta in de halve finales tegen Juventus of Torino zal spelen. De andere halve finale gaat tussen AC Milan en Lazio.