Djokovic moet rentree uitstellen

Novak Djokovic heeft opnieuw last gekregen van zijn rechter elleboog en heeft zich afgemeld voor het demonstratietoernooi van Abu Dhabi. Eerder melde Rafael Nadal zich ook al af voor het tennistoernooi in Abu Dhabi.

Djokovic zou vrijdag zijn rentree maken op de tennisbaan nadat hij sinds Wimbledon niet meer in actie kwam. De Servische tennisser onderging na Wimbledon een operatie aan zijn elleboog waardoor het seizoen er direct op zat.

"Ik ben zwaar teleurgesteld dat ik me moet terugtrekken voor het toernooi in Abu Dhabi", laat Djokovic op zijn website weten. "Helaas heb ik de laatste dagen opnieuw pijn gevoeld in mijn elleboog. Na verschillende testen heeft mijn medische team geadviseerd om geen enkel risico te nemen. Ik keer daardoor nog niet terug op de baan en ga weer verder met de behandelingen."

Het is nog niet bekend of de Australian Open in gevaar komt voor Djokovic. De eerste Grand Slam van het jaar begint op 15 januari. 

Andy Murray is de vervanger van Djokovic op het demonstratietoernooi van Abu Dhabi. De Schot die ook lang afwezig was vanwege blessureleed neemt het vrijdag op tegen de Spanjaard Roberto Bautista.