Poetin blijkt ook ijshockeybaas

Dat Vladimir Poetin een eindbaas eerste klas is weet natuurlijk iedereen. Met ontbloot bovenlijf temt hij de natuur en de Russische president excelleert in de nodige vechtsporten, van judo tot sambo.

In Rusland tel je echter niet mee als je niet een degelijk potje kunt ijshockeyen, maar gelukkig kan Poetin ook dát als de beste. De president speelde dit weekeinde op het Rode Plein voor het Kremlin mee in een wedstrijd in de Night Hockey League, een amateurcompetitie waarin vooral de nodige galawedstrijden gespeeld worden en waarin wat oudere mensen na het werk op semi-vriendschappelijke basis potjes kunnen spelen.

Poetin kwam samen met onder meer defensieminister Sergey Shoygu het ijs op en nam het op tegen flink wat Russische oud-ijshockeyers, waaronder voormalig NHL-toppers als Viacheslav Fetisov, Sergey Fedorov, en Pavel Bure. Fetisov werd na zijn carrière een tijd sportminister in Rusland en hij was degene die Poetin kennis liet maken met het ijshockey. Het rode team, waar Poetin voor speelde, won met 9-3, maar over zijn statistieken is niks bekendgemaakt.

Poetin gaat het ijs op (Bron: YouTube)