PSG slaat slag in Ligue 1, Lyon en Monaco verliezen

Paris Saint-Germain heeft woensdagavond een flinke slag geslagen in de Ligue 1. De miljoenenploeg had weinig last van de bezoekers van Troyes, hoewel het bij een relatief schamele 2-0 bleef.

Edinson Cavani verzuimde kort voor rust vanaf de penaltystip de score te openen, maar na 73 minuten kwam PSG er dan toch eindelijk door: Neymar scoorde de 1-0, waarna de Braziliaan in de laatste minuten Cavani in staat stelde zijn fout goed te maken. De Uruguayaan scoorde zijn 153e goal voor PSG en bepaalde de eindstand op 2-0.

Nummer twee Olympique Lyon kreeg bezoek van laagvlieger Lille, maar verkeek zich daar lelijk op. Zonder Anwar el-Ghazi werd Lille na twintig minuten op voorsprong gezet door Thiago Mendes. Mariano Diaz zorgde een kwartier later voor de gelijkmaker, maar nog voor de rust tekende Ezequiel Ponce voor de 1-2. Lyon, waar Memphis Depay de hele wedstrijd speelde en Kenny Tete op de bank zat, kwam niet meer terug en leed de eerste competitienederlaag in twaalf wedstrijden.

Ook AS Monaco, de nummer drie in de competitie, ging onderuit. Op bezoek bij FC Nantes ging de landskampioen met 1-0 onderuit door een goal van Lima in de 91e minuut. Olympique Marseille werd zo, uiteraard naast PSG, de winnaar van de avond: zij wonnen met 0-3 bij FC Metz en sprongen zo over Lyon en Monaco heen.