Vijf jaar cel voor verkrachting in trein

Voor het verkrachten van een twaalfjarig meisje in de trein van Zwolle naar Nijmegen is een 23-jarige man donderdag veroordeeld tot vijf jaar cel. De straf is veel hoger dan de twee jaar die de aanklager voor de rechtbank in Zwolle had geëist.

De 23-jarige Adam V.B. uit Vleuten sprak op 6 mei 2015 af met het meisje en lokte haar een trein in. Op het toilet misbruikte hij haar. De man zou in maart door agenten naar de rechtbank gebracht worden, maar hij was spoorloos. In mei verscheen hij alsnog maar de rechters wilden nader onderzoek. Op de zitting twee weken terug bleek hij de benen genomen te hebben naar Spanje. Hij was er ook donderdag niet.

De man sprak met het meisje af op het station in Zwolle en drukte haar de trein in. Op het toilet misbruikte hij haar onder dreiging van een mes. Hij liet haar zonder telefoon en portemonnee achter in de trein.

V.B. is ook veroordeeld voor vervaardiging en bezit van kinderporno. Hij maakte beelden van een veertienjarig meisje dat enige dagen bij hem thuis verbleef.

Vijf jaar cel voor verkrachting in trein
Vijf jaar cel voor verkrachting in trein (Foto: ANP)