FOK! Wat een weer: tjonge, wat saai

Het weer op Leonardusdag, blijft gewoonlijk tot kerst.

Hallo daar!

Het weerbeeld van gisteren sprak nou niet echt tot de verbeelding, en weet je wat nou het leuke is? We plakken er gewoon nog zo'n dagje aan vast. Waarom? Omdat het kan! Veel woorden hoef ik er dus niet aan vuil te maken voor het weer van vandaag . Het enige wat er gaat gebeuren is dat er in de loop van de middag en avond af en toe wat regen gaat vallen. Verder is het gewoon bewolkt. De wind draait naar zuidwest en neemt iets toe. De temperatuur verschilt wel. In het noordwesten stroomt wat zachtere lucht binnen en kan het 11 graden worden. In het zuidoosten blijft het kwik steken bij een graad of 7.

Laten we maar eens over de grens gaan kijken. We zagen dat de winter in de Alpen al heeft toegeslagen. De sneeuw viel al zelfs tot de dalen. Op de hogere toppen viel al plaatselijk 50 tot 70 cm. Dit echter voornamelijk aan de zuidkant van de Alpen. Een depressie hield daar de gemoederen bezig, en een volgende is op komst. Tussen deze systemen klaart het wel even op. Ik heb al mooie winterse plaatjes gezien.

Verder deelde vandaag bijna heel Europa in de malaise van saai en kil weer. Zonnig was het wel in delen van Engeland, de westkust van Frankrijk en in Spanje en Portugal. Op de noordkust na, daar vielen enkele buien. Ook een paar buien met onweer vonden we in Griekenland.

Hoe gaan we verder? Ik denk dat we ook vrijdag een bewolkte dag krijgen. In het weekend lijkt het dan soms flink op te klaren, maar dan komen er evengoed felle buien opzetten. Maar daarover (vanavond) later meer. 

Geniet van je dag, en ik spreek jullie vanavond weer!

Nederland
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Vakantie qltell (Foto: qltel)
Inmiddels is qltel ook weer terug, hopelijk geeft dit plaatje wat kleur aan deze waardeloze en grijze dagen van november. (foto:qltel)