Dolberg over winters vertrek bij Ajax: "Dat is niet het plan"

Kasper Dolberg is zijn goede vorm van vorig seizoen volledig kwijt, maar hij geeft niet op. De spits is ook niet van plan om Ajax in te gaan verlaten.

Dolberg is in Amsterdam zijn basisplek kwijtgeraakt aan Klaas Jan Huntelaar. "Ik heb een zwakke start gehad en hij heeft een paar keer de kans gekregen en daarbij gescoord. Ik spreek Huntelaar iedere training en daarbuiten natuurlijk ook. Hij is een erg goede gozer", aldus Dolberg tegen TV2. "Ik heb dit seizoen nog niet gescoord, maar voel me goed. Ik zit prima in mijn vel. Het is niet dat ik neerslachtig ben en er moedeloos van ben geworden. Ik voel mij goed en weet zeker dat de doelpunten gaan komen."

"Ik weet wat ik moet doen en praat daar natuurlijk ook met de trainer (Marcel Keizer, red.) over. Alles moet gewoon beter: technisch, fysiek en tactisch”, aldus de 20-jarige Dolberg, die eraan toevoegt dat hij niet van zins is om in januari te vertrekken: "Dat is niet het plan." Hij was in de zomer nog nadrukkelijk in beeld bij AS Monaco, maar Ajax wees naar verluidt een bod van ruim vijftig miljoen euro op de Deen af.

Dolberg maakte vorig seizoen 23 doelpunten in 48 officiële wedstrijden. Dit seizoen was het jonge talent alleen trefzeker in de wedstrijd tegen Scheveningen in de KNVB Beker.