Busch wint tweede play-offrace in NASCAR en krijgt de kreeft

Kyle Busch heeft zondagavond de tweede race in de play-offs van de NASCAR Cup Series gewonnen. Vooral in het tweede deel van de race op de New Hampshire Motor Speedway stond er geen maat op de coureur van Joe Gibbs Racing. Het leverde hem een levende kreeft op, de opvallende trofee op de oval in Loudon.

Martin Truex Jr, een week eerder de winnaar van de eerste race in de play-offs, domineerde het eerste deel van de race en won de eerste stage. Halverwege de race ging het echter fout voor de rijder van Furniture Row Racing: Austin Dillon tikte Kevin Harvick aan, die in de rondte ging en een enorm rookgordijn over de baan legde. Dat zorgde voor de nodige chaos en Kurt Busch boorde zich in de auto van Harvick, die hij niet meer kon ontwijken. Nadat Jeffrey Earnhardt er van achteren nog tegenaan kwam was de race voor play-offkandidaten Harvick en Kurt Busch voorbij, ze kregen de auto's niet meer uit elkaar.

Ook Truex was bij het ongeval betrokken, hoewel de leider in de race daar weinig aan leek te kunnen doen. Hij werd geraakt door Dale Earnhardt Jr, die op zijn beurt probeerde de situatie te ontwijken. Bij het wegrijden gaf hij Truex nog eens een tik, waardoor de #78 schade opliep en ver teruggeworpen werd. Kyle Busch ontsnapte overal aan en reed, met veteraan Matt Kenseth in zijn kielzog, naar de leiding.

De tweede helft van de race was een prooi voor Busch. Bij de herstarts moest hij zo nu en dan scherp zijn, vooral Kyle Larson opende volle bak de aanval, terwijl Clint Bowyer een kans liet liggen door zeer slecht van zijn plek te komen. Truex vocht zich weer naar voren en kwam uiteindelijk knap als vijfde over de streep, maar op Busch stond geen maat: na 187 van de 300 ronden op kop gereden te hebben won hij de race, voor Larson, Kenseth, Brad Keselowski en Truex.

Net als Truex is ook Kyle Busch nu zeker van een plek in de volgende ronde van de play-offs, waar van de zestien huidige kampioenschapskandidaten er nog twaalf over zijn. Grote broer Kurt en Harvick lijken de boot te gaan missen, tenzij ze bij de komende race in Dover flink toeslaan.

Halverwege de race ging het fout (Bron: YouTube)

De kreeft voor Kyle (Bron: YouTube)