'Katwijkse wil gewoon normaal leven'

Barbara werd vorig jaar op 2 oktober verlaten door haar man, die er met een andere vrouw vandoor ging. Ze bleef achter met twee kinderen en een hond. Het huis waar ze woonden werd sneller dan verwacht verkocht en doordat Barbara verzuimd had om zich in te schrijven bij woningnet, stond ze op straat. Een urgentieaanvraag voor een sociale huurwoning bracht tot op heden nog geen soelaas. 

Inmiddels woont Barbara met haar kinderen en hond al ruim anderhalve maand op de camping in een tent. Zelf is ze het kamperen wel gewend van vroeger, maar de kinderen vinden het maar niks. Zeker nu het kouder wordt vragen ze regelmatig: "Is er niet nog een warm dekentje, of is er geen kacheltje?"

Barbara vind dat er door de gemeente en de woningbouwvereniging Dunavie slecht naar haar situatie gekeken wordt: "Ik ben niet racistisch, maar ik woon al mijn hele leven in Katwijk en zie dat buitenlanders wel een huisje krijgen". Ze kunnen binnenkort in een zomerhuisje terecht maar Barbara wil meer: "Het doel is dat het een vast huis gaat worden. Dat ik lekker kan douchen. Geen regenpletters meer over mijn hoofd en gewoon normaal kan leven"