Brandweer redt biggen, biggen worden 'bedankworstjes'

Een half jaar geleden stond in het Engelse Wiltshire een stal van een boerderij in de fik, inclusief achttien pasgeboren biggetjes. De lokale brandweer kon de stal niet meer redden, maar de biggetjes werden bevrijd.

Boerin Rachel Rivers heeft de brandweerlieden nu, een half jaar later, uitgenodigd om ze op aparte wijze te bedanken: de lieden kregen worstjes voorgeschotels en, zoals al wel te raden valt, dat waren inderdaad worstjes die ze een half jaar eerder nog in biggetjesvorm uit de brandende stal gehaald hadden.

"Ik had ze destijds beloofd dat ik ze wat worst zou geven en daar waren ze enthousiast over. Ik wilde ze bedanken", aldus boerin Rachel, die zegt dat de brandweer genoten heeft van het lekkere maaltje. De brandweerlieden maakten nog even reclame voor de boerin, want ze raadden gelijk iedereen in de omgeving aan om bij een barbecue daar de worst te halen.

We leven in de moderne wereld en dus moest er uiteraard ook gezeurd worden. Zo waren vegetariërs helemaal van hun apropootje toen men een Facebookpost van de brandweer zag, waarin foto's van de maaltijd stonden. De boerin en de brandweer kregen de nodige kritiek, waarna men maar besloot om de foto's van Facebook te halen.

De boerin kan het allemaal wel relativeren. "Tja, dit doen wij nou eenmaal, we zijn geen dierenopvang. We geven de varkentjes een zo goed mogelijk leven voor de zes maanden dat ze in leven blijven: ze kunnen gewoon buiten rondlopen en krijgen voer wat we hier op de boerderij verbouwen."