De Roon: "In het Championship kan je een oproep wel vergeten"

Marten de Roon keerde afgelopen week terug bij Atalanta Bergamo, na een teleurstellend seizoen bij Middlesbrough, met wie hij degradeerde.

De 26-jarige middenvelder stapte vorige zomer over van de Serie A naar de Premier League, maar na één seizoen is hij dit seizoen terug in Italië.

"Het was geen leuk jaar", vertelde De Roon in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Er was een splitsing in de groep tussen de Spaans en Engels sprekende jongens. We waren geen hecht team en groeiden niet naar elkaar toe."

De international had meer verwacht van de Premier League. "Om te kijken is de Premier League geweldig, want er gebeurt veel. De snelheid en de intensiteit waarmee wordt gespeeld, zijn met geen enkele andere competitie te vergelijken. Maar ik miste de tactische discipline. Alles gaat op kracht. Onder de top-6 viel het tactisch vernuft tegen. Ik vind het fijn om over het voetbal na te denken, om op die manier een tegenstander te verslaan."

De Roon wilde vertrekken bij Middlesbrough en alleen Atalanta werd concreet. "Ik had in Engeland geen problemen met de mensen en het spreken van de taal maakt het er makkelijk. Maar de kwaliteit van leven ligt in Italië hoger. Het eten, het weer, de koffie. De mentaliteit is heel relaxt, daar ben ik wel van. En bij Atalanta ondernamen we veel als groep, ook iets dat me trekt."