'Jeremy Clarkson op het randje van de dood'

Jeremy Clarkson stond eerder deze maand aan het randje van de dood. De 57-jarige presentator van The Grand Tour onthult in zijn column voor de Sunday Times verder dat hij zich zo enorm verveelde in een Spaans ziekenhuis dat hij erover dacht om 'zichzelf van kant te maken'.

Clarkson werd begin deze maand opgenomen in een ziekenhuis op Mallorca met een longontsteking. En de situatie was behoorlijk ernstig. Na drie nachten vol spasmes stuurde de dokter hem naar het ziekenhuis. Daar kreeg hij te horen dat hij een week moest blijven. "De dokter zei: 'Als je niet doet wat ik zeg, ga je dood'."

Jeremy verveelde zich tijdens die week 'zo erg dat ik erover dacht om mezelf van kant te maken', aldus de presentator. "Ik lag in een kamer met niets anders aan de muren dan behang. En het meeste liet al los." Clarkson zegt dat het probleem met ziekenhuispatiënten is, dat ze uiteindelijk over niets anders dan hun medicijnen kunnen praten. "Verveling verandert ze in saaie mensen."

De autokenner kreeg bij zijn ontslag uit het ziekenhuis te horen dat hij nog twee maanden thuis moet herstellen. "Er is niets anders te doen in die twee maanden dan beter worden. En dat maakt alles nog erger, omdat ik alleen nog maar over mijn ziekte kan praten."

Jeremy Clarkson op het randje van de dood
Jeremy Clarkson op het randje van de dood (Foto: BuzzE)