Tijn heeft diepe indruk achtergelaten

Het overlijden van Tijn, het 6-jarige kankerpatiëntje dat bekend werd door zijn nagellakactie voor Serious Request, heeft diepe indruk gemaakt op Nederland. Inmiddels zijn er op de website van het condoleanceregister ruim 20.000 condoleances binnengekomen. Ook hebben vele bekende Nederlanders hun medeleven uitgesproken. 

Zo heeft Youp van 't Hek ditmaal geen column gepubliceerd in het NRC, maar schreef hij een brief aan Tijn. Youp denkt dat Tijn wel vond 'dat hij kon gaan' nu het streefbedrag was gehaald: "Toen ik vrijdagochtend vroeg hoorde dat je was overleden dacht ik maar één ding: de schat heeft het zelf geregisseerd. Zijn miljoen voor zijn vriendjes en vriendinnetjes is binnen. Dus vond je dat je wel kon gaan."

Paul Depla, burgemeester van Breda, zegt dat Nederland af en toe mensen nodig heeft zoals Tijn: "Iemand die de mensen weer samenbrengt. Het maakt niet uit wie je bent, wat je denkt of wat je vindt; laten we met z'n allen proberen de wereld een beetje mooier te maken. Soms zou het goed zijn, als je snel boos bent op iemand, om tot tien te tellen en aan Tijn te denken", zei hij vrijdag in RTL Summer Night. "Als we dat zouden doen, zou het misschien helpen."

Ook Mark Rutte liet van zich horen. Hij twitterde vrijdagochtend dat Nederland trots kan zijn op Tijn. Ook in het Koninklijk Huis was Tijn gespreksonderwerp. Volgens Koning Willem-Alexander was Tijn 'een prima voorbeeld'. Hij vond het prachtig dat Tijn liet zien dat hij met positieve energie om wist te gaan met zijn ziekte en dat hij op die manier mensen kon en wilde helpen. Maxima: "Hij heeft iets fantastisch bereikt".