Nato wint tweede F2-race in Azerbeidzjan, De Vries valt uit

Norman Nato heeft in de straten van Baku de tweede Formule 2-race van het weekeinde in Azerbeidzjan gewonnen. De Fransman troefde Charles Leclerc af, die de finish als eerste passeerde, maar een tijdstraf kreeg.

Ralph Boschung hield bij de start de leiding even vast, maar Oliver Rowland kwam er een bocht later alsnog langs. Nyck de Vries vertrok uitstekend door vanaf plek zeven gelijk een positie te winnen, terwijl hij één ronde later Jordan King mooi inhaalde om plek vijf te veroveren. Norman Nato had achter Rowland en Boschung plek drie in handen, voor Nicholas Latifi en De Vries. Kampioenschapsleider Charles Leclerc kende een mindere start vanaf plek acht en verloor twee plaatsen.

Na vijf ronden was duidelijk dat Boschung voorin wat minder te zoeken had en Nato en Latifi waren de Zwitser al voorbij. Ook De Vries pakte hem vrij simpel, waardoor de Nederlander plek vier in beslag nam. Twee ronden later zat hij bij Latifi in de nek en met behulp van een portie DRS vloog hij de Canadees moeiteloos voorbij. 

Voor leider Rowland was geen vuiltje aan de lucht, tot ronde acht: zijn versnellingsbak gaf plotseling de geest en voor de Brit was de race voorbij, waardoor Nato naar de leiding ging, voor De Vries en Latifi. Voor de Nederlander was het een rondje later echter ook klaar: op hetzelfde punt als Rowland stopte zijn auto ermee, wat net als het uitvallen van Rowland volledig gemist werd door de regie.

Leclerc werkte zich ondertussen lekker naar voren en halverwege kwam hij al aan op plek drie, waarna ook Latifi eraan moest geloven. De Monegask kreeg vier ronden voor het einde echter een tijdstraf van tien seconden, omdat hij tijdens een gelevlagsituatie te hard reed. Hij moest Nato daarom snel inhalen, om het gat naar Latifi te kunnen vergroten en plek twee veilig te stellen.

Dat lukte voor Leclerc, die zo alsnog als tweede eindigde, ook al kwam hij als eerste over de streep. Nato kwam juichend als tweede over de finish, wat hem dus de overwinning opleverde. Latifi pakte plek drie.