Elle onterecht boos om salaris Wonder Woman

Derdegeneratiefeministen zijn doorgaans beter in zeuren dat alle mannen dood moeten, dan gedegen onderzoek doen voor ze maar wat roepen. Dat blijkt maar weer uit een nieuw artikel van SJW-maandblad Elle.

Het artikel zeurt dat Israëlisch supermodel en actrice Gal Gadot maar 300.000 dollar zou hebben verdiend voor haar rol in de (excellente!) film Wonder Woman, terwijl Henry Cavill voor zijn rol als Superman in Man of Steel 14 miljoen op z'n rekening gestort kreeg.

Nog geen dag later is de titel geen millimeter aangepast, maar staat er onderaan het artikel een heel klein alineaatje met het woord 'update' erbij: die 14 miljoen van Cavill was blijkbaar gewoon nonsens. Gadot verdient eerder (veel) meer dan Cavill, dan minder. Haar Wonder Woman is daarmee naast een puike acteerprestatie, juist een triomf voor vrouwen wereldwijd.

Ook heeft Gadot bovenop het gewone salaris 'enorme bonussen' in haar contract laten opnemen waardoor ze veel, veel meer gaat verdienen dan drie ton, op een film die na drie weken al 600 miljoen heeft opgebracht. Verder zijn er onderhandelingen voor volgende WW-films bezig en zal ze daar ongetwijfeld eerder acht dan zes cijfers gaan verdienen.

Wel zegt Elle blij te zijn 'dat de discussie zo is aangezwengeld'. Welke discussie precies, Elle? Die over het niet goed uitzoeken van feiten? Of wellicht de discussie over de aanname dat alle vrouwen altijd overal door alle mannen worden achtergesteld en uitgebuit? 

Of wellicht over het feit dat Cavill 'ongeveer hetzelfde zescijferbedrag' voor zijn Superman-vertolking kreeg als Gal Gadot voor Wonder Woman, terwijl zijn vrouwelijke tegenspeelster Amy Adams (Lois Lane) een veelvoud daarvan incasseerde voor een veel kleinere rol ('een bedrag van zeven cijfers')?