Blatter: "Dopingklokkenluiders zijn als klikspanen op school"

Voormalig FIFA-baas Sepp Blatter heeft weinig respect voor sporters die als informant of klokkenluider fungeren in dopingzaken. Hij doelt daarbij vooral op de Russische Yuliya Stepanova, die zoveel informatie doorspeelde dat Rusland uiteindelijk geschorst werd in de atletiekwereld - en dat tot op de dag van vandaag nog steeds is.

"Stepanova wil naar de Olympische Spelen en nu zegt iedereen dat het jammer is dat ze niet kan gaan, omdat ze als klokkenluider zo goed bezig is geweest. Nog even en klokkenluiders mogen overal weer aan meedoen, ook als ze zoals Stepanova zelf al eens betrapt zijn geweest. Dat is niet goed, want als je een klokkenluider bent, ben je zelf ook niet goed bezig", foetert de tot op het bot corrupte Zwitser.

"Nee, dat is niet goed. Stel je een student voor die op school als klokkenluider acteert en steeds stiekem naar de rector stapt...dit soort figuren zijn net zo erg als klikspanen op school", aldus het internationale toonbeeld van corruptie in de sport, die een goede twee jaar geleden opstapte als FIFA-president vanwege een gebrek aan steun, enkele dagen nadat hij opnieuw tot president verkozen was - met mogelijk wat hulp van enveloppen vol geld.