Dolberg over eerste interlandgoal: "Geweldig gevoel"

Kasper Dolberg maakte zaterdag zijn eerste doelpunt voor de nationale ploeg van Denemarken. Hij zorgde tegen Kazachstan voor de 1-3 eindstand.

Halverwege de tweede helft kwam Dolberg binnen de lijnen en dertien minuten later was het raak, uit een voorzet van Martin Braithwaite. Een doelpunt dat hij niet snel zal vergeten. "Hopelijk is het de eerste van veel doelpunten voor het nationale team."

"Het voelt heel goed, het is te vergelijken met mijn eerste goal voor Ajax. Dat was ook een geweldig gevoel", reageerde Dolberg na afloop. Voor de spits zit het seizoen er nu helemaal op. "Ik kijk ernaar uit om thuis te zijn en even helemaal niets te doen."

Kasper Dolberg speelde dit seizoen 47 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 23 doelpunten wist te maken. In de Eredivisie was de 19-jarige Deen goed voor zestien treffers in 29 duels.