The Flash: Billy Crudup is Barry Allens vader

Terwijl Ezra Miller bezig is zich de rol van Barry Allen, oftewel de Flash, eigen te maken in Zack Snyders Justice League, zijn de makers van de Flash-solofilm bezig met het invullen van de rest van de Flash-cast. Volgens Heroic Hollywood is inmiddels bekend wie Henry Allen zal spelen.

Henry Allen, Barry's vader, zal worden gespeeld door Billy Crudup. Het is een terugkeer naar DC Comics voor de acteur, die in 2009 te zien was als Jon 'Dr Manhattan' Osterman in Zack Snyders Watchmen. Deze film staat los van het DC Extended Universe, dat begon in 2013 met Man of Steel en volgend jaar zal vervolgen met Wonder Woman.

De rol van Henry Allen wordt op televisie momenteel gespeeld door John Wesley Shipp. Zijn casting is een voortzetting van een traditie in DC-series: het opnieuw casten van voormalig hoofdrolspelers in relevante bijrollen. Shipp speelde in 1990/1991 de hoofdrol in de tv-serie The Flash, die nu wordt gespeeld door Grant Gustin en in het DCEU dus door Ezra Miller. Shipp meldde op Twitter enthousiast te zijn over Crudups casting. "Billy Crudup is een geweldige acteur. Wat een goede keus. Kan niet wachten om te zien hoe het uitpakt," aldus de acteur.

Andere rollen in The Flash, die wordt geregisseerd door Rick Famuyiwa, zijn er voor Ray Fisher en Kiersey Clemons. Fisher was dit jaar al even kort te zien als Victor Stone in Batman v Superman: Dawn of Justice en zal volgend jaar opnieuw te zien zijn als Cyborg in Justice League. Clemons, die eerder met Famuyiwa werkte voor de film Dope, zal de rol van Iris West spelen, met een kleine kans dat ze al in Justice League zal verschijnen. Haar rol wordt op televisie gespeeld door Candice Patton.

The Flash is in bioscopen te zien vanaf maart 2018.