Poesjes doodgemarteld in AZC

Het meest trieste nieuws van de dag komt vandaag uit Fedasil in Bovigny. In het asielzoekerscentrum in het plaatsje in Franstalig België is een aantal katjes doodgemarteld. Volgens het azc is de schokkende daad van de twee Afghaanse asielzoekers een 'gevalletje cultuurverschil'.

De arme poesjes werden naar verluidt in 'zeer trieste staat' aangetroffen. De arme beestjes zijn ernstig mishandeld en gemarteld. Een poesje van slechts twee maanden oud had een gebroken kaak en een zwaar gehavende neus.

Dit poesje heeft nog de mazzel dat het de martelingen kan navertellen. Twee andere katjes waren minder fortuinlijk en hebben de folteringen niet overleefd.

Het gemeentebestuur heeft besloten de dierenartskosten voor het jonge slachtoffertje te zullen vergoeden. "Intussen doet die het al beter, al heeft hij nog steeds moeite met eten", weet Het Nieuwsblad.

De drie katjes werden mishandeld naar aanleiding van een incident tussen twee mannen en een vrouw. "De vrouw was de zwerfkatten aan het eten geven, waarna er een discussie ontstond tussen de twee Afghanen en de vrouw", laat de adjunct-directeur van het asielzoekerscentrum weten. "Hoe met dieren wordt omgegaan, verschilt van de ene cultuur tot de andere."

De twee Afghanen zijn inmiddels het azc uitgezet. De gemeente zegt het voorval te betreuren.