IS: Waarom wij jullie haten

De theorieën dat de Islamitische Staat en zijn vriendjes aanslagen plegen omdat 'we' het heilige land besmeuren met onze kruisvaardige aanwezigheid of omdat mensen geen stageplaats krijgen, kunnen in de papierversnipperaar. In Dabiq, het veelgelezen pulpblaadje van de harde kern van Allah, richt IS zich op ons, de infidels. De heren met baarden geven 6 redenen op waarom zij ons (het westen met z'n schattige inwoners) haten en wij dus kapot moeten..

  • Omdat jullie ongelovigen zijn. Veruit belangrijkste reden dat wij jullie haten is omdat jullie ongelooflijk ongelovig zijn. Of het bewust is of niet; jelui verwerpen de eenheid van Allah. Jullie plegen blasfemie tegen de almachtige en claimen bovendien dat hij een zoontje zou hebben. Jullie verzinnen leugens over zijn profeten en geven jezelf over aan duivelse praktijken.
  • We haatsen (nee, ze lijken niet op Gollum, MV) haten jullie omdat jullie liberaal zijn. Seculiere maatschappijen doen precies datgene wat Allah niet leuk vindt, maar verbieden daarentegen weer dingen die Allah juist tof vindt. Dat maakt jullie Christenen en heidenen natuurlijk geen zak uit, omdat jullie die vervloekte scheiding van kerk en staat hebben. Hierdoor geven jullie autoriteit aan jullie (menselijke) grillen via de wetgevers waar jullie op gestemd hebben.

  • We vinden jullie niet zo leuk omdat sommige van jullie atheïst zijn. We voeren oorlog tegen jullie omdat jullie het bestaan van de schepper (vzmh) ontkennen.

  • Enne... niet te vergeten: de misdaden tegen de islam. We strijden tegen jullie om jullie te straffen voor de overtredingen die jullie begaan binnen onze godsdienst.

  • Vanwege jullie misdaden tegen moslims. Jullie straaljagers en drones doden en/of verwonden onze mensen over de hele wereld. De marionetten die jullie neerzetten in moslimlanden onderdrukken ons, folteren moslims en voeren oorlog tegen eenieder die de waarheid verkondigt.

  • Jullie vallen onze landen binnen. We zullen blijven strijden tot daar geen spoor meer van jullie te vinden is. De jihad zal tot die tijd de persoonlijke plicht van elke moslim zijn.

De auteur laat aan de werkelijke reden dat 'wij' af en toe een massaslachting kunnen verwachten, niets aan geheimzinnigheid over. Buiten de 6 genoemde reden om maakt hij namelijk duidelijk dat de gewapende jihad zal doorgaan. “Het feit is dat, zelfs als jullie stoppen met bombarderen, ons gevangen nemen, martelen, kwaadspreken over de islam en onze landen bezetten we jullie nog steeds haten. Deze haat zal niet verminderen, tot het moment dat jullie de islam omarmen en moslim worden.”

Dus we weten wat ons te doen staat. Een cursusje 'moslim worden doe je zo' is hier te vinden.