SBS gaat concurrentie aan met veel nieuws

Met veel nieuwe programma's en een reeks nieuwe gezichten, gaat SBS komend televisieseizoen de strijd om de kijkcijfers aan. Volgens topman Peter de Mönnink komt het mediabedrijf met 70 procent meer nieuwe programma's dan vorig jaar. "Dit is dé manier om de concurrentie, zowel lokaal als internationaal, het hoofd te bieden", zei hij bij de presentatie van de najaarsprogrammering dinsdag.

Zo keert Sylvie Meis terug naar de Nederlandse televisie. Ze presenteert op zaterdagavond samen met Jeroen van der Boom Wedden dat ik het kan op SBS6. Op Net5 gaat Daphne Bunskoek aan de slag als presentatrice van House Rules, waarbij stellen elkaars huis verbouwen. Ook keert Peking Express terug op deze zender, dit keer met presentator Rik van de Westelaken, die stopt als nieuwslezer bij de NOS.

Op de vroege zondagavond komt er een "grote broer" van het populaire Shownieuws op de buis: ShowXL op SBS6. Hierin praat Lucille Werner onder meer met bekende gasten over de entertainmentgebeurtenissen van de voorgaande week. Irene Moors krijgt vanaf half november een liveprogramma op de late zaterdagavond. Onder de noemer Naar bed met Irene leert ze in een uur tijd een bekende gast kennen. Verder zijn op vrijdag Tim Douwsma en Nicolette van Dam de gezichten van de nieuwe talentenjacht The Next Boy/Girl Band. Hierin nemen twee platenmaatschappijen het tegen elkaar op, de ene door een boyband samen te stellen en de ander een variant met meiden.

Nederlandse series
Verder komt Net5 met nieuwe Nederlandse series, zoals de romantische ziekenhuiskomedie De mannen van dokter Anne, van de makers van Gooische Vrouwen. Ook krijgt de komedieserie Bitterzoet, sinds begin dit jaar te zien op Linda.tv, dit najaar een plek op tv en vanaf volgend jaar speelt Annette Barlo de hoofdrol in een late night soap De Spa.

De Mönnink vertelde dinsdag dat NUsport een onlineplatform wordt waar onder meer al het voetbal op Veronica en SBS6 live zijn te volgen en samenvattingen en andere video's, liveblogs en achtergronden zijn te vinden.

SBS gaat concurrentie aan met veel nieuws
SBS gaat concurrentie aan met veel nieuws (Foto: ANP)