Dost helpt Bruma aan succesvol Wolfsburg-debuut

Jeffrey Bruma heeft zijn eerste officiële duel met VfL Wolfsburg gewonnen. Mede dankzij een treffer van Bas Dost bereikten Die Wölfe de tweede ronde van de DFB Pokal ten koste van FSV Frankfurt. De Bundesligaclub won op bezoek bij de 3. Liga-club met 1-2.

VfL Wolfsburg liet er in het begin tegen FSV Frankfurt geen gras over groeien. Dost bracht in de zestiende minuut de 0-2 op het bord door via de onderkant van de lat raak te schieten. Het eerste doelpunt was een eigen doelpunt van Steffen Schäfer.

Deze sterke start kon Wolfsburg niet doortrekken en het niveau zakte zelfs wat in. Zeven minuten na rust werd het zelfs 1-2 en was FSV Frankfurt diverse keren dicht bij een gelijkmaker. Een verlenging bleef Wolfsburg bespaard.