Handbalsters spelen opnieuw gelijk na thriller

Voor de tweede maal op rij hebben de handbalsters een wedstrijd afgesloten met een gelijkspel. Ditmaal niet doordat een strafworp in de laatste seconde gemist werd, maar dankzij een fraai doelpunt in de laatste seconde waarmee de 29-29 tegen Zweden gescoord werd.

De handbalsters komen, in tegenstelling tot eerdere toernooien dit jaar, maar moeizaam in het toernooi. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Zweden balanceren de dames op het randje van uitschakeling met twee punten voorsprong op Zuid-Korea. Vandaag moest dan ook absoluut gewonnen worden om niet te hoeven vrezen om de vierde plek in poule B.

De wedstrijd begon gelijkwaardig. Zowel Nederland als Zweden maakten weinig fouten en de stand ging lange tijd gelijk op. Met nog tien minuten op de klokken in de eerste helft begon Zweden op gang te komen en werd een kleine voorsprong opgebouwd. Nederland herstelde zich, maar ging wel met een achterstand van drie punten de rust in.

In de tweede helft was het juist Nederland dat de overhand had. De voorsprong van de Zweden werd wel vergroot naar vier punten, maar hier was na tien minuten spelen niks meer van over. Uit paniek werd er een time-out aangevraagd om een grote achterstand te voorkomen, wat ook zijn vruchten afwerkte: opnieuw was er geen duidelijke ploeg met de overhand meer.

Met nog anderhalve minuut te spelen waren het dan alsnog de Zweden die na een Nederlandse fout hun voorsprong vergrootten naar twee punten. Nederland gaf zich echter niet gewonnen en scoorde bijna direct opnieuw. Met nog een minuut te spelen mocht Zweden in de aanval en het begon erop de lijken dat een verlies onvermijdelijk was. De Zweedse aanval mislukte echter compleet en Nederland had nog een halve minuut om de gelijkmaker te maken. Keepster Jasmin Jankovic werd gewisseld voor een veldspeelster voor wat een alles of niets-aanval zou worden. Oranje maakte geen fouten en dankzij een geweldig schot van Danick Snelder scoorde Nederland de broodnodige gelijkmaker.

Nederland heeft nog maar één poulewedstrijd te gaan, zondag tegen huidige leider Rusland. Grootste concurrent om een plek in de knock out-fase Zuid-Korea speelt vannacht tegen Frankrijk. Alleen als Nederland van Rusland verliest en Korea tegen zowel Frankrijk als zondag tegen Argentinië wint, kan er nog verandering komen in de rangorde.