Van Wolfswinkel keert terug bij Vitesse

Ricky van Wolfswinkel keert terug bij Vitesse. De 27-jarige aanvaller tekende eerder vandaag een contract, dat hem drie jaar aan de club uit Arnhem verbindt. In het afgelopen seizoen werd de voetballer verhuurda aan Real Betis, maar hij stond onder contract bij Norwich City.

"Vitesse is de club die mij in mijn jeugd de kansen heeft geboden", aldus Van Wolfswinkel, die ernaar uitkijkt om weer in het geel-zwart te spelen. "Ook heb ik namens Vitesse in het betaald voetbal gedebuteerd en zoiets vergeet je nooit. Na verschillende buitenlandse avonturen kijk ik er naar uit om terug te keren op de Nederlandse velden. Ik hoop snel mijn draai te vinden en wil met goed spel en zo veel mogelijk doelpunten en assists belangrijk zijn voor Vitesse."

In het seizoen 2008/2009 werd Van Wolfswinkel clubtopscorer met acht doelpunten, waarna hij voor een vertrek naar FC Utrecht verkoos. Vervolgens kwam hij ook nog uit voor Sporting Lissabon, Saint-Etiénne en de eerdergenoemde clubs Real Betis en Norwich City.

Volgens Mo Allach, technisch directeur van Vitesse, is de komst van Van Wolfswinkel een buitenkans. "Ricky kent de club en de Nederlandse competitie. Hij staat te popelen om aan te sluiten bij de groep. Met deze versterking zijn we klaar voor de start van de competitie."

Ricky van Wolfswinkel terug in de Eredivisie en terug in Arnhem. (PRO SHOTS/Nico Brekelmans)
Ricky van Wolfswinkel terug in de Eredivisie en terug in Arnhem. (PRO SHOTS/Nico Brekelmans)